Läsa med barn


Det är inte alltid så lätt att få barn att läsa böcker när det finns så mycket annat som lockar. Forskare och pedagoger inser att läsförståelsen tyvärr sjunker och behöver höjas. Mitt eget bidrag till en ökad läsförståelse är att skriva spännande och fartfyllda böcker för barn och unga, från 9 år och uppåt, och jag tror och hoppas att även många vuxna kan uppskatta dem.
Flera av böckerna finns på biblioteken, och många går också att ladda hem som e-böcker med de avtal som biblioteken och skolorna har (ElibU)

Amsalor och Draken, Kanariefågeln och fladdermusen och Demonernas dal - passa utmärkt för unga bokslukare med spännande och fantasifulla äventyr i Tabors värld. (10 år och uppåt) De fungerar även mycket bra som högläsningsböcker.


På Verbum förlag gav jag ut "Genom Skuggornas dal" (9-12 år) och snart kommer fortsättningen "Innan lyktorna slocknar." Biblioteken var inte sena med att ta med boken i sin rekommenderade läsning: "Guldkorn."

En riktigt spännande tonårsbok är "Nattens Jägare" som nominerats till flera bokpriser och utgivits med stöd från Statens Kulturråd.

Ta en titt i min webbshopp, Annars kan de flesta böckerna köpas på Internetbokhandlarna tex Adlibris.

#skola #bibliotek #fantasy #mattiaslonnebo #läsförståelse #högläsning #barn #e-böcker



Kommentarer